Vrijwillig pensioen sparen

Bij Pensioenfonds Pon heeft u de mogelijkheid om vrijwillig pensioen te sparen. Een vrijwillige storting wordt voor u belegd. U krijgt een persoonlijke Mijn Pensioen-rekening bij Goldman Sachs Asset Management. Via een Life Cycle Mix wordt uw rekening beheerd door beleggingsspecialisten van Goldman Sachs Asset Management. Op de pensioendatum koopt u met de waarde van de beleggingen een pensioenuitkering aan.

Waarom vrijwillig pensioen sparen?

U kunt ervoor kiezen om vrijwillig pensioen te sparen om uw levenslange pensioenuitkering te verhogen. Misschien denkt u erover om eerder te stoppen met werken, door vrijwillig pensioen te sparen heeft u een hoger pensioen waardoor u misschien eerder met pensioen kunt gaan. Of heeft u bijvoorbeeld na overleg met de werkgever (bovenwettelijke) verlofuren die u in uw pensioen wil storten? Dan kan dat via deze regeling.

Hoeveel vrijwillig pensioen kunt u sparen?

Wij controleren of het fiscaal is toegestaan om vrijwillig te storten en bepalen welk bedrag maximaal kan worden bij gespaard. Hierbij kijken wij naar het deel van het salaris van vorig jaar waarover u geen pensioen heeft opgebouwd, zoals een bonus of een 13e maand. Wij vragen deze informatie op bij uw werkgever.

Wat is het fiscale voordeel van vrijwillig pensioen sparen?

U hoeft geen loonbelasting te betalen over het bedrag dat u op uw Mijn Pensioen-rekening stort. Belasting wordt geheven op het moment dat u een pensioenuitkering ontvangt. Dit kan fiscaal gunstig zijn, omdat u na AOW-leeftijd geen sociale lasten meer betaalt over uw uitkeringen.

Wanneer kunt u gebruik maken van deze vrijwillige pensioenregeling?

Zo lang u pensioen opbouwt in de Basis pensioenregeling van Pensioenfonds Pon kunt u gebruik maken van deze regeling. Na uitdiensttreding is het niet meer mogelijk om stortingen te doen. De opgebouwde beleggingswaarde bij Goldman Sachs Asset Management komt beschikbaar op het moment dat u met pensioen gaat. Met deze waarde wordt dan een pensioenuitkering aangekocht.

Is uw salaris hoger dan € 137.800?

Is uw salaris boven de maximale loongrens voor bruto pensioenopbouw? Dan is het mogelijk om netto vrijwillig pensioen te sparen. Het fiscale voordeel is in dat geval niet van toepassing.

Wilt u meer informatie over vrijwillig pensioen sparen?

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn om vrijwillig pensioen te sparen? Stuur een e-mail naar [email protected].