Het wetsvoorstel ‘bedrag ineens’ aangenomen in de Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel ‘bedrag ineens’. De keuze ‘bedrag ineens’ geeft u de mogelijkheid om een deel van uw pensioen in één keer te ontvangen als u met pensioen gaat. De ingangsdatum van het wetsvoorstel is 1 juli 2025. Dat betekent dat u daarna kunt kiezen voor de mogelijkheid om een bedrag ineens te ontvangen als u met pensioen gaat.

Het wetsvoorstel moet nog door de Eerste Kamer worden behandeld.

De keuze ‘bedrag ineens’ betekent dat u een deel van de waarde van uw pensioen in één keer krijgt uitbetaald als uw pensioen ingaat. U kunt dan maximaal 10% van de waarde van uw pensioen in één keer laten uitbetalen, minder mag ook. Dit kan op de pensioendatum of in februari van het jaar na het bereiken van de AOW-leeftijd. Als u kiest voor een bedrag ineens, wordt uw maandelijkse pensioen wel lager. Het opnemen van een bedrag ineens kan ook invloed hebben op uw financiële zaken, zoals belastingen en toeslagen.

De keuze ‘bedrag ineens’ is een nieuwe keuze bij de ingang van uw pensioen. Als u uw pensioen laat ingaan, heeft u namelijk verschillende keuzes om uw pensioen aan te passen aan uw persoonlijke situatie. Bent u benieuwd welke keuzes u nu heeft voor uw pensioen? Klik hier voor meer informatie.